Over Toneelgroep ’t GAT

’t GAT, voluit Gemerts Amateur Toneel, speelt zoals de naam al doet vermoeden: Toneel in Gemert (en soms ook daarbuiten)…
Daarbij zijn we niet bang voor een uitdaging (qua stuk, locatie of omvang).

Wij spelen al sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw toneel. In alle tussenliggende jaren hebben we veel, heel veel verschillende genres gebracht en zijn we ook (ver) buiten de gemeentelijke grenzen van Gemert op de planken / straatstenen gaan staan..

Dat geeft ook meteen een beetje aan wat ’t GAT voor club is: In beweging en ontwikkeling blijven, buiten de lijntjes durven kleuren en (natuurlijk) stronteigenwijs… Ons groepje kenmerkt zich daarnaast door de bereidheid om zich ook voor andere verenigingen en initiatieven in te zetten. Soms door het uitlenen van kostuums en decorstukken, soms ook door de inzet van spelers.

We hebben het goed in Gemert: Naast ’t GAT zijn er intussen meerdere andere toneel / theatergroepen actief. Van concurrentie is geen enkele sprake. Van een fijne samenwerking des te meer! Elke groep heeft een eigen repertoire en publiek en gelukkig is er genoeg ruimte om met onze gemeenschappelijke hobby bezig te zijn: Theater!

Nieuwe productie van ’t GAT

Tijdens de jaarvergadering van ’t GAT werden de (snode) plannen voor onze nieuwe productie gepresenteerd: ‘A Christmas kèrel’: Een vernieuwend en verrassend kerstspektakel!

De speeldata geven we al wel vrij (zou zonde zijn als u een ‘dubbele boeking zou hebben op één van de dagen dat we spelen…).

Vr11-dec20.00Première
Za12-dec20.00Uitvoering
Zo13-dec20.00 Uitvoering
Vr18-dec20.00Uitvoering
Za19-dec20.00Uitvoering
Zo20-dec15.00 Matinee

Houd ons in de gaten?!


Het was genieten bij Don Juan:

Het waren 3 heerlijke uitvoeringen van ‘onze’ Don Juan. Altijd spannend hoe een nieuw stuk ‘ontvangen’ wordt door het publiek maar dat zat wel goed, héél goed zelfs!

Het Eindhovens Dagblad schreef er dit over: Artikel ED.

Om een beetje sfeer te blijven proeven, onderstaand een aantal foto’s, met dank aan Jos Kaldenhoven Theaterfotografie.