Kostuums

Door de jaren heen heeft ’t GAT een kleding-collectie opgebouwd waar ieder gerenommeerd modehuis stikjaloers op kan zijn… Pas als we het zelf echt niet kunnen maken of als er heel veel of heel bijzondere kostuums nodig zijn wordt kleding gehuurd.

Honderden kostuums zijn er onder de naaimachines van onze leden doorgegaan, zoals:

Kostuums
– Griekse gewaden

– Kleding uit de tijd van Breughel

– Ridderpakken

– Enzovoort…
Als we een stuk spelen waarin ‘hedendaagse’ kleding thuishoort dan worden de kledingkasten bij vrienden en familie wijd opengetrokken om juist ‘die ene’ jurk of ‘dat ene jasje’ te vinden dat het beste bij een rol past. Bep Jagers is degene die hierin meestal het voortouw neemt.
Veel andere Gemertse organisaties hebben al een beroep op ons gedaan voor bijzondere kleding. De keuze is immers enorm en wij helpen graag anderen!

Grime en kapwerk

Het theater stelt bijzondere eisen aan kapsels en ‘grime’.
Dat valt eigenlijk pas op als er iets niet goed is gegaan in de voorbereidingen en iemand er onbedoeld nogal vreemd uit ziet in de volle spotlights.

Gelukkig hoeft ’t GAT zich hier geen zorgen over te maken:
Ervaren grimeurs (Bep, Els, Riekie, en anderen) zorgen er voor aanvang van iedere voorstelling weer voor dat iedereen ‘strak in de verf staat’.

Ook voor het kapwerk hebben we het bijzonder goed getroffen:
Sinds jaar en dag verzorgt Dirk Hendriks alles wat met de ‘coupes’ van onze acteurs te maken heeft. Hij maakt de mooiste pruiken of maakt van (het laatste beetje) eigen haar precies dat kapsel dat bij een bepaald personage hoort!

Zo werd Olger voor Pour l’Amour voor elke voorstelling door Dirk omgetoverd in ‘Angel’:

Olger 1  Olger 3 Olger 4